Friends

Saturday, January 10

Sembang Ibu Mengandung (8 Bulan)

Assalamualaikum.

Dah masuk 35 minggu sudah aku ni haa,, sekejap je rasanya dah tak lama lagi dah nak besalin. Nebes nya kau jangan cakap la,,, tahap tetiap malam study pasal besalin, bepantang, menyusu segala bagai ni. Kalah aku study time nak exam haritu weh. huhu. Oh btw aku dah habis dah exam 4haribulan haritu. Yeehaaa! Dah takyah nak masuk keluar kelas lagidah, tu pun kalau takde paper yang sangkut ler. Hopefully takde. Phew.. pastu dapat rehat jaga baby jap bulan 7 ni pulak sambung praktikal 4bulan. Pastu lagi tak tau lah apa nak jadi,, sambung jaga baby ke, koje ke apa ke,, wallahualam.

Cite pasal check up haritu kan HB aku rendah, then gigih la aku telan obimin tu hari hari. Senang je ghupenye telan obimin, walaupon saiz dia menggerunkan tapi lagi senang telan compare to ubat klinik kasi. Yang klinik bagi tu walaupon kecik sampai muntah muntah gak lah aku telan tak masuk. Huhu. Dasat betul nak makan ubat pon. Hasil makan obimin tetiap malam (ada jugak hari yang terskip) HB aku naik dari 10.6 bulan lepas ke 10.8 bulan ni. Masih lagi rendah tapi ok laaa dari sebelum nii. Nurse tu suruh continue je makan obimin. Tapi since obimin aku dah nak habis, maybe pasni aku beli iberet lak kot. Iberet kan dia punya folic acid dia lagi tinggi dari obimin. Sesuai la untuk ibu mengandung berHB rendah macan aku ni. Huhu

Yang lelain semua okey je,, alhamdulillah. Sakit pinggang pun takde sangat macam awal awal dulu, maybe sebab perut aku kecik sajork. Cuma sakit kat ari ari lah especially lepas dah lama baring, pastu nak alih badan or nak bangun tuu memang rasa sangat sakitnya. Bengkak kaki alhamdulillah belum pernah lagi buat pasa sekarang, cuma ada la sesekali rasa pedih ulu hati kejap haritu, pastu rasa macam angin sumbat dada gitu then rasa nak termuntah,, tapi just rasa light light sekali dua gitu je. Stretchmark pun dah mula nampak. Huarghhhhh seteress aku nengok. Huhu,, mampu sental dengan sabun Tanamera dengan sapu cream Coco Butter ty je lah sekarang. Apo nak dikato.

Laki aku pulak sekarang dah takde nya nak balik tetiap minggu lepas banjir haritu. Minggu lepas pun balik ikut jalan jauh sampai belas belas jam perjalanan. Minggu ni tak balik sebab kena handle mangsa banjir trauma. Macam macam lah bila dah dekat dekat besalin ni kan.. Tapi nak buat acanor ye dak, bertabah je lah. Tapi sangat lah berharap time besalin nanti laki aku ada dengan aku. Takot tau dakk. Huhh.

9 comments:

Najib Ariyan said...

mudah2an dapat melalui saat bersalin dengan tabah yer... insyallah semua nya akan mudah

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

canada goose outlet, canada goose, replica watches, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, doudoune canada goose, juicy couture outlet, swarovski crystal, moncler, bottes ugg, louis vuitton, canada goose, pandora jewelry, toms shoes, louis vuitton, ugg pas cher, swarovski, karen millen, juicy couture outlet, moncler, pandora charms, canada goose uk, links of london, canada goose outlet, wedding dresses, marc jacobs, pandora charms, hollister, ugg boots uk, moncler, moncler, moncler, moncler outlet, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, supra shoes, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, canada goose, coach outlet, ugg,uggs,uggs canada, thomas sabo

chenmeinv0 said...

uggs outlet
christian louboutin pas cher
tory burch sale
oakley vault
gucci handbags online
rolex watches for sale
heat jerseys
cheap ugg boots
ugg canada
adidas yeezy boost 350
2016.12.21xukaimin