Friends

Wednesday, January 28

Checklist Bag Hospital

Assalamualaikum.

Lately memang aku rajin kebeno sebab sejak dah habis exam haritu, duk rumah ni pun aku memang takde kerja lain selain hadap phone, scroll instagram, whatsapp suami, makan tidur rehat makan makan makan. Itu yang siap ada masa lebih edit belog, update belog hari hari tu. Huhuhu.

Hari ni aku nak share dengan korang bebarang yang aku masuk kan dalam beg hospital. Yes, beg hospital aku dah ready sesiap dah, tinggal ada satu dua barang lagi nanti last minit aku masuk kan. Untuk barang nak dibawa ke hospital ni aku banyak refer my sis yang bersalin awal tahun haritu sebabkan dia pun bersalin kat hospital Alor Setar, aku pun nanti akan bersalin di tempat yang sama insyaAllah, jadi keperluan barang tu sama lah juga ya sebab setahu aku hospital kerajaan dengan swasta lelain kan keperluan dia.

Menurut my sis, kalau dulu kat bilik bersalin nurse akan mintak satu set baju baby dengan lampin kan, but now nurse just nak lampin je, yang lelain pepandai la parent pakai kan sendiri. So tak kisah la korang nak pakai kan baby korang barut ke tak nak ke, nak pakai kan rompers ke apa ke sebab korang yang akan pakai kan dia nanti. Bawak je ikut suka korang nak bawak apa. Haa camtu.


Hahh ni la beg hospital aku. Nampak je gedabak tapi ringan sebenarnye dan ada banyak je lagi space boleh sumbat sumbat barang lagi. Jom tengok apa aku bawak. Ecehh


Ewah siap numbering lagii. Huhu

1. Disposable diapers - bawa 6 pieces jer
2. Wet tissue - terpaksa beli wet tissue pack kecik sebab yang brand Fiffy haritu bulky sangat, makan banyak space
3. Spray bottle
4. Minyak telon 
5. Tissue - in case nak lap pape. Aku bawa 2 packs.
6. Set pantang Shaklee - dah sesiap isi dalam supplement container ;)
7. Minyak herbanika - untuk sapu kat tapak kaki, perut, kepala, urut urut, titis kat pad
8. Toiletries - aku bawa berus gigi, ubat gigi, sikat, deodorant dengan centaphil je. Centaphil tu boleh buat cuci muka dan sabun badan sekali. Sonang. Huhu
9. Stoken - bawa dua pasang
10. Disposable underwear - bawa satu pack, kalau tak silap ada 7pieces kot
11. Maternity pad - aku beli yang disposable pad biasa yang heavy flow punya
12. Nursing bra - bawa 2 pieces
13 & 14. Aku asingkan satu beg plastik isi baju aku, satu lagi baju baby. Senang nanti takde becampur campur pastu nanti plastik tu nanti boleh guna seperate kan baju yang dah pakai dengan yang belum pakai ;)

Okeh jom tengok dalam plastik nya pulak apa aku bawa


1. Mitten/ Booties/ Topi - bawa 2 sets
2. Baju without seluar - 2 pieces. Bawa satu lengan panjang, satu lengan pendek
3. Set baju seluar - bawa 1 pair
4. Barut - bawa 2 pieces
5. Bedung - 2 pieces


1. Nursing cover
2. Skirt - untuk pakai keluar hospital nanti
3. Kain batik - bawa 2 helai
4. Towel - bawa yang nipis nipis je
5. Baju keluar hospital dah sesiap iron gantung dalam kereta. Huhuii
6. Slipa jepun dah sesiap standby dalam kereta

Yang belum isi dalam beg
1. Telekung - guna sebelum bersalin in case kena lepak wad dulu
2. Charger/ power bank - penting niii. Huhu
3. Air selusuh - untuk habiskan sebelum masuk bilik bersalin
4. VCO - untuk minum sebelum masuk bilik bersalin. Dapat kurangkan koyak katenya
5. Kurma - sebarang jenis makanan untuk makan sebelum bersalin untuk bagi tenaga nak push nanti
6. Thermos/ mug/ sudu garfu/ horlicks 3 in 1 - ini minta mak bawakan nanti pun boleh,, rumah dekat je dengan hospital ;)

Haa ni je dulu dalam list aku setakat ni,, ada lagi tak yang aku tertinggal ehh?? Tapi tinggal pun takpe, rumah dekat jeee. Hihihi.




11 comments:

Nooriah Abdullah said...

salam ukhwah dari kaknoor, wah dah ready ye..

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

canada goose outlet, canada goose, replica watches, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, doudoune canada goose, juicy couture outlet, swarovski crystal, moncler, bottes ugg, louis vuitton, canada goose, pandora jewelry, toms shoes, louis vuitton, ugg pas cher, swarovski, karen millen, juicy couture outlet, moncler, pandora charms, canada goose uk, links of london, canada goose outlet, wedding dresses, marc jacobs, pandora charms, hollister, ugg boots uk, moncler, moncler, moncler, moncler outlet, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, supra shoes, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, canada goose, coach outlet, ugg,uggs,uggs canada, thomas sabo

chenmeinv0 said...

polo ralph lauren
gucci belts
nike shoes
cheap ugg boots
tommy hilfiger clothing
louis vuitton outlet
montblanc pen
louis vuitton outlet online
michael kors outlet online
louis vuitton bags
2016.12.21xukaimin