Friends

Tuesday, December 16

Sembang Ibu Mengandung (7 Bulan)

Assalamualaikum

Minggu depan dah start exam,, minggu ni punya lah banyak assignment dengan project kena kasi sattle. Pheww sangadd uols~~ Harini pun sepatutnya takda kelas, gigih aku gi gak unibesiti tu pepagi nak siapkan project punya pasal. Pastu tengahari drive balik plak sebab kena gi klinik cek perut jam dua. Dengan semalam kereta buat hal temperature tetiba naik, nasib baik selamat pegi balik, tapi cuak gak la time tengah drive tu. Lansung tak berani on aircond, radio bagai. Huhu. Hari sebelum tu dari pagi ke malam berkampung kat library. Adoyaii hectic betul minggu ni. Huhh~ Nasib khamis ni je last. Pastuu struggle untuk exam lah pulak sampai 4januari nanti last paper aku -.-

Balik pada sembang ibu mengandung kita, bulan ni excited sikit nak gi cek perut sebab banyakkkk benda nak ngadu kat akak misi tu. Huhu. Memula sekali procedure biasalah dia cek tekanan darah, urine dengan amik darah tu kan. Dannn untuk bulan ni,,, HB aku rendahhhhhhhh! 10.6 uols. Memang salah aku pun,, sapa suruh tak makan ubat. Hihi. Walaupun post lepas acah acah nak makan new obimin tu hari hari katanya khonn.. non hadooo pon. Ada la hari hari yang aku ada kesedaran baru aku makan. Tu pun kalau tak salah ada lah dalam dua tiga hari camtu camtu kot aku makan sepanjang sebulan tu. Hihi. Pasni insyaAllah,, insyaAllah,, *harapannn*

Berat, urine semua chantekkk takda masalah. Pastu aku pun ngadu pasal sembelit aku tu haa. Haritu sembelit,, jenuh gak lah melengung kat dalam toilet. Huhu. Aku syak pasal banyak kebeno makan cekelat. Cekelat cadbury satu hal, susu pun minum yang flavor cekelat, milo ais pun tiap hari at least segelas, mau tak sembelit aku dibueknya. Pastu lepas sembelit dua hari tu, bila membuang keluar darah lah pulak dah, tapi tak banyak laa. Dah terus jadi fobia nak membuang pastuh. Tapi based yang aku google memang biasa pun ibu mengandung ni sembelit sebab nya ubat folic acid tu kadang buat najis jadi keras, tapi masalahnya aku tak makan folic acid tu pon. Hewhew. Cara nak atasi kena makan banyak buah, sayur, minum air kosong bebanyak. Gitu.

Pastu dari bulan kelima rasanya haritu aku dah start sakit kat bawah perut, kat ari ari tu. Tadi dah alang alang misi refer aku kat doktor, aku bagitau lah doktor pasal ni. Dia mintak aku cek semula urine kalau kalau ada kuman, result dia okey je takda benda. Balik klinik tadi, ada lah aku google google sikit pasal sakit ari ari ni,, kata dokter kat facebook tu dia cakap "Memang menjadi kebiasaan wanita hamil akan merasa sakit pada tulang ari- ari terutama apabila menghampiri waktu kelahiran. Ini kerana sendir tulang di situ mula longgar bagi membolehkan kepala bayi dapat melepasi "jalan keluar" semasa proses kelahiran. Saya tidak mencadangkan apa-apa ubat. Jika terlalu sakit, boleh bertanyakan kepada doktor yang memeriksa kehamilan puan, kerana saya tidak memeriksa puan." Haa gitu laa katanya. Lega sikit dengor. Huhu

Tadi gak dokter scan perut, dah alang alang scan aku tanya sekali lah baby boy ke baby girl mandangkan nak gi scan sendiri ntah bila time ntah nak pegi. Tapi timing tak kena daaa,, baby ni gi kepit kaki pulekkk, tak dapat tengok. Keciwa jer haku. Huhuhuhu. Err pastu tadi gak kena cucuk kancing gigi, habis lenguh lengan aku. Adeii. Bulan depan kena cucuk sekali lagi misi tu cakap. Bertabah lah yee.

Okey tu je lah kot aku nak story untuk bulan ni. Moh le aku nak sambung buat assignment esok nak present dah. Tak sabor sabor nak habiskan sem ni uii. Lagi 19 hari lagi uii pastu hip hip horeyyy!!

10 comments:

chenlina said...

chenlina20160511
michael kors uk
coach outlet
louis vuitton
kids lebron shoes
oakley sunglasses cheap
adidas running shoes
louis vuitton outlet
toms shoes
michael kors handbags
beats solo
tod's shoes
ray ban sunglasses outlet
louis vuitton handbags
michael kors outlet
mont blanc pens
michael kors uk
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
vans shoes sale
jordan 13
nike air jordan
christian louboutin shoes
nfl jerseys wholesale
beats by dr dre
michael kors uk
gucci outlet
nike air max 90
oakley sunglasses
louis vuitton outlet
hollister clothing
asics shoes
michael kors outlet
true religion
burberry bags
oakley sunglasses
longchamp outlet
nike basketball shoes
air jordans
replica watches
adidas outlet
as

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

canada goose outlet, canada goose, replica watches, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, doudoune canada goose, juicy couture outlet, swarovski crystal, moncler, bottes ugg, louis vuitton, canada goose, pandora jewelry, toms shoes, louis vuitton, ugg pas cher, swarovski, karen millen, juicy couture outlet, moncler, pandora charms, canada goose uk, links of london, canada goose outlet, wedding dresses, marc jacobs, pandora charms, hollister, ugg boots uk, moncler, moncler, moncler, moncler outlet, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, supra shoes, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, canada goose, coach outlet, ugg,uggs,uggs canada, thomas sabo