Friends

Wednesday, December 24

Dilema Set Berpantang

Assalamualaikum.

Harini sesejer update belog sebab tadi baru lepas google google pasal set berpantang. Dah masuk third trimester ni mula la aku duk mikir apa lagi yang tak cukup untuk pesiapan nak besalin nanti. Maklum le anak first katekooo,,, nebes dia bukan main. Huhu. Nak nak lagi aku sensorang kena prepare sebab laki den tu kan jauhh. Dah dua minggu dah tak dapat balik. Minggu lepas sebab takda tiket bas, pastu duk membajet minggu ni dah nak balik krismas. Sekali minggu ni banjir teruk kat Kelate, jalan keluar semua terputus, dahtu dia pulak kena betugas tenang kan mangsa mangsa kat sana nunn. Padahal diri sendiri pun tak tenang takleh balik, apalagi rumah dia menyewa tu pun katanya air dah mula masuk semalam. Huhuhu. Apa buleh buat,, doa dari jauh je lah kita kita ni nuhh.

Okeh berbalik pada cerita asal lah kan,, dah memacam review, memacam testimoni, memacam produk dah aku baca kat google sana, semua pun cakap produk ini bagus, produk itu bagus, sampai aku pun konfius, Huhu. Kalau ikut mak aku, dia suruh ambik set haji apatah, brand kampung punya, tak pernah dengar pun sebab katanya set tu dia tak panas macam set set yang jual kat pasaran sekarang ni. Kakak aku haritu pun pakai set kampung tu, tapi untuk yang kali ni aku dengor dengor nya macam dia nak tukar set lain pulak. Entoh lee.. Susah jugak ye nak memilih pon. Sebab set set macam ni lain orang lain la result dia kan, kalau serasi dengan kau, tak bermaksud serasi jugak dengan aku, serasi dengan aku tak bermaksud dengan kau pun okey. Gituu.

So hasil google dan pertimbang kan itu dan ini, aku dah pun terorder VCO dengan soap Tanamera. Dua benda ni ramai yang bagi feedback positif sangat. Plus dua dua ni pun aku dah boleh start guna dari sekarang pun. Soap tu ramai cakap dapat hilangkan tanda tanda hitam yang tetiba ada kat badan time mengandung ni,, pastu VCO tu boleh start ambik sesudu besar tetiap hari start bulan ke tujuh ni, dahtu boleh jugak guna untuk buat urutan perineum. Pastu dekat dekat nak bersalin on the way ke hospital esok boleh teguk VCO ni dalam kuantiti yang banyak, pastu sapu kat area bawah tu sebelum meneran. Katanya dapat kurangkan koyakan, pastu mudahkan meneran time bersalin esok. Wallahualam. Nanti dah try esok insyaAllah aku review nuhh ;)


Hah ni lah soap dengan VCO nya. Gambar aku cilok google sajorkk sebab parcel aku terkandas kat ofis poslaju tuu, harini kan cuti krismas pastu esok jemaat poslaju kedah tutup. Sabtu kot sampai. Aku beli dua item ni rm55 sekali postage.

Pastu aku jugak berkira kira nak membeli set berpantang SHaklee. Walauponnn diri ini tak gemor makan ubat, tapi aku rasa set ni kot yang paling ok, paling praktikal sebab just main telan telan jer. Pastu tengok review pun rata rata pun puas hati, tak jumpa lagi yang tak puas hati. Lagipun aku ni jenis yang nak sesimple yang boleh kalau boleh. Malas lah nak rebus rebus air bagai, bancuh bancuh segala, Lagipun nanti time pantang, larat ke nak buat semua tu sendiri, mesti nak mengharapkan orang buatkan kann, tak syok lah. Huhu. So decide nak beli Shaklee punya set lah tu pun yang trial punya yang ngam ngam 40biji. rm100 siap postage aku jumpa yang paling murah. Pastu ingat nak tambah ESP dengan Ostematrix sekali, tapi entahlahhh.. nantilah aku pikir pikir lagi. Mana tau ubah fikiran ke hape. Huhu


Walaupun decide nak ambik Shaklee je,, pun teringin gak nak berpilis, berparam berbekung bagai. Hikhik. Makanya aku decide nak membeli MInyak Herbanika Nona Roguy gak kot. Sebabnya minyak ni multipurpose, boleh guna buat urut, jadi pilis, param, pastu boleh titis kat pad jugak untuk pulihkan luka jahitan katanya. Dah takyah nak bancuh serbuk macam yang dalam set set lain tu kan, leceh. Minyak ni harga nya aku tanya akak tu tadi rm58. Postage rm6.


Pastu bengkung pun kena beli, tapi tak tau lah yang mana okey katanya yang tali dua tu senang pakai dan at the same time kemas elok compare dengan yang zap on. Yang tali satu susah nak sikit nak kemaskan pastu yang jawa punya style lagiii take time nak pakai tapi teramat kemas lahh. So far tak tau lagi nak beli brand apa tapi rasanya bengkung Dherbs pun dah okey kot. Harga aku tengok dalam rm37 sekali pos. Tapi bab bengkung dengan mandian herba segala mak nenek tu nanti lah pulak aku pikio kan,, nak tengok akak aku yang duk tunggu hari nak besalin ni camne dia punya cara cara pantang. Maklum lahh sebelum ni time kakak kakak duk pantang, aku tak de nye pulak nak ambik port bab bab pantang niii. Huhuhu.
Tu je kot yang aku survey survey setakat sekarang. Yang minyak Nona Roguy dengan Shaklee tu besar kemungkinan insyaAllah kot aku beli. Dah malas nak pikio banyak banyak lagi dah. Plus sekarang ni sakit kat ari ari makin menjadi, jalan pun dah ghupe apa dah. Huhu. InsyaAllah segala produk yang aku guna nanti aku review balik untuk rujukan diri sendiri and orang orang yang memerlukan. Huhu. Okeh aku nak sambung study, sabtu ada exam. Bubyee!

11 comments:

chenlina said...

chenlina20160511
michael kors uk
coach outlet
louis vuitton
kids lebron shoes
oakley sunglasses cheap
adidas running shoes
louis vuitton outlet
toms shoes
michael kors handbags
beats solo
tod's shoes
ray ban sunglasses outlet
louis vuitton handbags
michael kors outlet
mont blanc pens
michael kors uk
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
vans shoes sale
jordan 13
nike air jordan
christian louboutin shoes
nfl jerseys wholesale
beats by dr dre
michael kors uk
gucci outlet
nike air max 90
oakley sunglasses
louis vuitton outlet
hollister clothing
asics shoes
michael kors outlet
true religion
burberry bags
oakley sunglasses
longchamp outlet
nike basketball shoes
air jordans
replica watches
adidas outlet
as

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

canada goose outlet, canada goose, replica watches, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, doudoune canada goose, juicy couture outlet, swarovski crystal, moncler, bottes ugg, louis vuitton, canada goose, pandora jewelry, toms shoes, louis vuitton, ugg pas cher, swarovski, karen millen, juicy couture outlet, moncler, pandora charms, canada goose uk, links of london, canada goose outlet, wedding dresses, marc jacobs, pandora charms, hollister, ugg boots uk, moncler, moncler, moncler, moncler outlet, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, supra shoes, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, canada goose, coach outlet, ugg,uggs,uggs canada, thomas sabo