Friends

Thursday, November 20

Sembang ibu mengandung (6 Bulan)

Assalamualaikum.

Haluu. Minggu ni laki itew tak balik,, sodihhhh tapi semalam mimpi dia, bangun pepagi terus whatsapp dia nak bagitau, alih alih dia bagitau dulu dia mimpi pasal itew semalam. Hakhak camna boleh sesama bertemu dalam mimpi ni. Aishh~

Ok macam biasa lah bila dah pi cek kat klinik untuk bulan ke enam ni mari lah kita tulis report kat belog ni ye. Huhu. Haritu aku pegi 18 november kandungan dah 6 bulan 1 minggu 2 hari kot kalau tak salah. Alhamdulillah semua nya pun masih lagi okey okey saja. Urine okey, berat normal naik 2kg je tapi aku naik 2.8kg, terlebih 800 gram pulekkk, huhuhu tapi still okey nurse tu cakap. HB pun still okey, tapi rendah sikit dari bulan lepas punya. Then nurse tu tanya aku makan tak ubat klinik kasi tu, teketaq ketaq den nak menjawab,, last last angguk kan ajer. Haha. Malas nanti jawab tak makan kang kena marah lagi macam haritu. Huhuhuhu. Pastu nurse tu bagitau pentingnya makan supplement supplement ni if tak nanti HB makin makin makin lagi rendah sebab nak kena bekongsi dengan baby kan, so terus insap sekejap. Esok tu jugak terus pi cari obimin kat watsons. Cadangnya nak membeli obimin plus sebab ada segala dha yang baik untuk otak baby lah apabenda lagi tu kan,, tapi kat watsons yang aku pi tu ada new obimin ajer, grab je lahh. Sebotol dalam 24 hengget camtu kot, ada 30 tablet dalam tu, kira tahan sebulan lah. 

Tapiii kann biasa lah aku, bab membeli laju ajer, sampai sekarang pun tak makan makan lagi pun obimin tu. Huhu. Kesahnya haritu dah nak makan, pastu penutup botol dia punya la payah nak buka, terus terbatal niat sampai sekarang tak berusik. Isk isk isk. Huhuhu. Pastu baru notice tablet dia besor besor nuhhh,, gerun nak telan. Huhhuhu. Banyak songeh betul kan. Debushh! Takpe takpe start malam ni kena paksa diri makan jugak. Hopefullyyy -.-'

Pastu susu alhamdulillah stok susu ada ajer dalam peti ais tu. Kalau dulu minum susu hi goat, ada lah beli sekotak tapi tak habis punnnn sebab maalaaaassss membancuh. Then sekarang beli susu Goodday flavor coklat yang dalam kotak kekecik 250ml. Satu pack 6kotak dalam nam hengget lebih jeww. Senang sikit, pepagi nak gi kelas grab sekotak buat minum dalam kereta. Tapi yang polik nya payah betul nak jumpa susu Goodday yang dalam kotak kekecik ni ye. Setakat sekarang ni, kalau nak membeli tepaksa gi tesco jeww. Giant, mydin memang tak da jual, ada yang kotak besor 1 liter tu je. Nak membeli susu jenama lain, Marigold tak sedap, DutchLady okey tapi mahal sikit dari Goodday ni. So better lah amik yang murahh dan sedapp. Tak gitu? Huhuhuu.

Aiskrim sekarang dah slow dah, sekarang duk menggila cekelat cadbury dahh pulak. Minggu ni aje dah dua kali beli dah, aku makan sesorang je habis. Uishh.. bahaya ni asik lah makan benda benda maniss -,-

Thennn apa lagi eaa nak story,, haa untuk perut aku sapu lotion Palmer's Organics Cocoa Butter tu untuk elak stretchmark. Yang ni memang aku rajinnn, alhamdulillah dua kali sehari lepas mandi memang sapu kat perut, bau dia bau cekelatt, sedapp. Hopefully takda lah banyak sangat stretchmark timbul nanti. Huhu. Nanti aku review balik nuh bekesan ke tidak lotion ni kat aku. InsyaAllah.

Hahhh yang paling best, kami laki bini dah start dah nyoping barang baby sikit sikit. Yeyyy! Haritu beli baju dah dalam sepuluh pasang jugak lah, sekali balik rumah mak cakap awat beli yang newborn banyak sangattt nanti baby cepat besor. Aku google pun ramai cakap yang sama, huaaa~ Takpe takpe next time beli yang 6-12 bulan. Haritu tereksited sangat pilih baju, sedar sedar dah terambik10 pasang habaq hang. Huhu.

Okey lah korang,, aku stop sampai sini dulu lah. Nak membuat assignment dah pulak, maklum lah dah hujung hujung sem ni mula la kalut buat assignemnt, submission date dah dekat. Huhuhu. Jumpa lagi di sembang ibu mengandung bulan depan. Bubyeeee!

12 comments:

chenlina said...

chenlina20160511
michael kors uk
coach outlet
louis vuitton
kids lebron shoes
oakley sunglasses cheap
adidas running shoes
louis vuitton outlet
toms shoes
michael kors handbags
beats solo
tod's shoes
ray ban sunglasses outlet
louis vuitton handbags
michael kors outlet
mont blanc pens
michael kors uk
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
vans shoes sale
jordan 13
nike air jordan
christian louboutin shoes
nfl jerseys wholesale
beats by dr dre
michael kors uk
gucci outlet
nike air max 90
oakley sunglasses
louis vuitton outlet
hollister clothing
asics shoes
michael kors outlet
true religion
burberry bags
oakley sunglasses
longchamp outlet
nike basketball shoes
air jordans
replica watches
adidas outlet
as

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

canada goose outlet, canada goose, replica watches, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, doudoune canada goose, juicy couture outlet, swarovski crystal, moncler, bottes ugg, louis vuitton, canada goose, pandora jewelry, toms shoes, louis vuitton, ugg pas cher, swarovski, karen millen, juicy couture outlet, moncler, pandora charms, canada goose uk, links of london, canada goose outlet, wedding dresses, marc jacobs, pandora charms, hollister, ugg boots uk, moncler, moncler, moncler, moncler outlet, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, supra shoes, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, canada goose, coach outlet, ugg,uggs,uggs canada, thomas sabo