Friends

Wednesday, October 22

Sembang Ibu Mengandung (5 Bulan)

Assalamualaikum.

Sambung lagi yuk cerita pasal mengandung, macam excited plak nak cite mandangkan semalam baru gi klinik cek perut. Alhamdulillah di usia kandungan 5bulan 1minggu ni semuanya normal. Urine pun ok, HB pun ok lagi. Syukur.


Dalam entry sembang mengandung bulan lepas kemahen sangat kan aku ccakap nak gi cari supplement tapi sampai ke sekarang aku tak gi beli beli lagi pon and tak makan pon supplement yang klinik bagi and susu dah habis pun malas ku beli tambah. Nampak tak perangai?? Nauzubillah punya pemalazz. Huhuhu

Yang aku rajin hari hari mesti cari aiskrim Tropicana yang lime kat luar vanilla kat dalam tu. Dalam freezer stok aiskrim tu memang aku make sure ada sokmo. Tapi takut gak kan sebab aku pernah terbaca kat mana ntah haritu dia cakap preggy mom takleh selalu makan aiskrim, nanti baby besor. Kebetulan semalam pun nurse tu tegur cakap perut aku besor. Ngeee.. Takut pulak aku. Kena puasa aiskrim lah pulak pasni. Huu


Baby bump dah mula nampak dah, actually dari bulan lepas lepas dah nampak tapi aku sendiri sendiri je lah yang terperasan, bila pakai kain baju kurung nak gi kelas tu zip boleh, tapi takleh nak cakuk dah pun. Pastu sebab mostly baju aku baju kurung moden, masuk bulan ke 5 ni memang dah mula ketat ketat belake lah part perut tu. Aku pun jarang dah haa pakai baju kurung gi kelas, seluar sudah. Seluar pun jeans yang high waist tu memang selamat tinggal lahh kan. Duk gigih pakai yang low waist la tu pun ada yang takleh button dah kalau tak semput nak napas. Huhu

Sekarang ni duk gigih cari maternity pants yang lawa lawa, kat alor setaq ni memang apa pon takda arhh, online pun yang dah beli ni ada je part yang tak best, kadang part pinggang dah okey kaki plak ketat sangat, kaki dah okey pinggang plak tak sedap. Pheww~ Kalau ikut kan cik deng, asik lah nak suruh pakai jubah aje. Dia tak tau bini dia ni nak cari jubah punya la payahhhhh, asal badan ngam je nescaya senteng jubahnya. Nasib orang lonjong... apa pun takleh =.='

Pastu kann baby dalam peyut kemain lah gerak sana sini sampai gegor gegor perut den ni haa. Semalam pun nurse tu nak dengar heart beat baby pun lama betul nak mencarii sampai dua orang nurse lah tolong cari. Hihi. Last last dengar kejap je pastu baby lari gi tempat lain lak dah. Lahaiii lah baby~


Okey lah type punya type lenguh plak pinggang ni haa, nak gi baring metar. Pinggang ni memang dari bulan bulan lepas pun dah mula rasa sakit,, duduk dah takleh duduk atas lantai dah mesti kena lapik kusyen ke bantal ke kasi empuk. Over kan. Huhuhu~

10 comments:

chenlina said...

chenlina20160511
air jordans
coach outlet
hollister
cheap jerseys
nike roshe run
louis vuitton outlet
michael kors handbags
asics outlet
ray ban sunglasses
adidas nmd
hollister clothing
ray ban sunglasses
north face outlet
replica watches
christian louboutin outlet
michael kors purses
ralph lauren outlet
ray bans
cheap jordans
fitflop sandals
nike outlet
supra shoes
michael kors uk
christian louboutin shoes
michael kors handbags
true religion jeans
louis vuitton handbags
tiffany jewelry
fitflops shoes
oakley sunglasses
michael kors handbags
louis vuitton outlet
coach outlet online
coach factory outlet
kate spade outlet
michael kors canada
basketball shoes
christian louboutin outlet
michael kors outlet
jordan 4 toro
as

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

canada goose outlet, canada goose, replica watches, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, doudoune canada goose, juicy couture outlet, swarovski crystal, moncler, bottes ugg, louis vuitton, canada goose, pandora jewelry, toms shoes, louis vuitton, ugg pas cher, swarovski, karen millen, juicy couture outlet, moncler, pandora charms, canada goose uk, links of london, canada goose outlet, wedding dresses, marc jacobs, pandora charms, hollister, ugg boots uk, moncler, moncler, moncler, moncler outlet, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, supra shoes, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, canada goose, coach outlet, ugg,uggs,uggs canada, thomas sabo