Friends

Wednesday, August 20

Im gonna be a mom

Assalamualaikum.

Eceh tajuk tak surprise langsung enn. Hihi. Takyah nak bersimpang simpang sangat la eh moh le kita straight to the point. Alhamdulillah after empat bulan berkahwin aku disahkan mengandung dan sekarang ni dah masuk minggu ke 13 dah usia kandungan. Means dah masuk 2nd trimester dah pon baru aku sibuk nak ceciter kat blog. Kuikui. Actually memang terpikir nak update sini tapi biasalah aku,, suka update citer berbulan bulan bulan bulan bulan lepas punya cite. Huhu kesahnya malas nak on lappy sebab betri lappy ni ngeng skit. Tulis 100% tapi pakai sepuluh sebelas minit terus padam, dah tu tepaksa ah melekat je tepi plug je, itu tak syok tu. Pftt =,=

Sebelum dapat tau aku mengandung ituhari dalam bulan June tu, time tu aku tengah final exam, aku tetiba je demam siap pakej sekali sakit pinggang yang teramat. Dah la esok tu ada paper process writing. Tepaksa ah kerah abah hantarkan pi unibesiti sebab memang sakit pinggang sesangat, takleh nak drive, dalam dewan pun memang tak sedap ah nak duduk, kejap kejap pegang pinggang, memang seksa gila dengan sejuk nya lagi dalam dewan tu. Buat essay pun buat cecepat je sebab nak keluar awal, hihi. Tapi syukurlah demam nya tak lama, esok tu dah sihat macam biasa dah. Time demam tu ada gak ah cam tersuspek diri ini preggy, huhu. Aku pun taktau camne leh tersuspek preggy time tu. Tetiba je telintas kat otak. Balik tu memang terus google and memang ada yang share time awal awal depa hamil memang depa biasa demam, sakit sakit badan gitu tapi aku takde ah amik port sangat, just baca and share dengan cik deng, takde ah mengaharap pe pun lagi time tu. Watlek watpeace jew. Hewhew.

Pastu masuk pertengahan bulan June gitu aku macam 'ehh nape aku tak period period ni' sebab biasanya period aku regular tiap bulan confirm datang, tak penah skip lagi. Yang cik deng beriya yakin nau dah cakap aku preggy tapi kami watlek lagi time tu. Tunggu sikit hari lagi kot kot period aku tetiba pening ke hape kan. Huhuhu. Masuk bulan Ramadhan still tak period gak, so time ni dah mula macam yakin sikit dah, moh le kita beli pregnancy test kat watsons. Nak beli pregnancy test pon kemahen kau google pregnancy test mana baguih. Kahkahkah. Biasalah first timer dik nonnnnn. Dah beli tu tak terus test lagi sebab katenya time afdal nak test adalah urine pertama keluar after bangun tidur pepagi tu kann. So dak first timer ni pon menurut perintah lah. Pagi pertama lepas beli tu terlupa lak dah nak test, so selang sehari lepas beli tu baru test. Dan keputusan nyaaaa......


Positive! Kejap je dah terus tepancul result dia. Tak dan nak dup dap dup dap pon. Memang betul betul thorbaikk aih brand Clearblue ni. Brand lain aku baca kat blog test pagi tengahari baru line tu nak munculkan diri. Huhuhu. Tapi mahai sikit ah brand Clearblue ni, biasa la kan barang baik mesti rege dia baik jugak. Kalau nak lagi baik pegi beli Clearblue yang digital punya, siap berapa minggu kandungan korang sekali dia boleh detect. Huhuhu. Oh sebelum lupa sorry eh kalau ada yang tak senang aku letak gambar test ni kat sini, alah chill lahh gambar je pon bukan suruh korang pegang pon kan. Mihmih.

Lepas test ni aku tak terus gi cek klinik sebab malas nak gi appointment banyak banyak kali. Lagipun nak tunggu cik deng cuti raya baru nak gi together gether. Huhu. Jadik nya seminggu lagi nak raya yakni 22 July baru gi klinik kesihatan buat buku pink. Wiwi. Kalau kira kan tarikh due nya nanti hujung febuari tahun depan yang mana time tu aku tengah praktikal tahu. So taktau lah camne, sebab akak coursemate aku tu sem lepas dia preggy gak dia kena extend praktikal sebab tokleh preggy time praktikal katenyaa. Takpe ahh masuk sem nanti aku try gi confirm kan dengan lecturer acaner. Tapi hopefully dapat praktikal febuari ar sebab malas ahhh nak tangguh tangguh nih. Nak cecepat jer habih kalau buleh. Wiwiwi.

Sepanjang first trimester alhamdulillah aku takde ah morning sickness teruk teruk sangat. Tapi takde ah sampai takde langsung. Ada gak ah muntah sekali dua, tu pun dah rasa tragis giilaaa dah. Huhu. Camne la korang yang alahan teruk sampai takleh nak makan nasik bagai tu kann. Tapi apa yang aku dapat detect memang aku agak cepat je naik darah sekarang, anak buah aku, si cha cha tu buat sepah sikit kemain sakit hatiii je aku rasa. Hahaha. Siap bebel bebel bagai. Tapi takda ah nak sound orang suka suka en cuma rasa tak puas hati patu bebel sendiri sendiri je ah. Dengan cik deng pon camtu gak ah, pantang salah sikit cepat je darah aku menyiarap. Nasib jumpa time weekend je, kalau tak jenuh dia dengar bebel. Huhu.


Tadaa ni time scan haritu 10 minggu. Dah nampak jantung dia dup dap dup dap =))

Hopefully aku dengan adik kecik dalam peyot ni sehat sejahtera hendaknya, huhu. Tak lama lagi dah nak masuk sem baru, kena gi kelas semua,, hope aku kuat lah yer nak bawak perut gi kelas nanti. Hihihi. Takmo malas malas nuhh sem last ni nuhh. Wiwi. Ok nanti aku bebel lagi. Toodlesss!


11 comments:

Nabila said...

Salam sis, nak tanye... Sis dapat x buat practical tgh2 mengandung? Sebab i pon cam sis jgk.. Praktikal start jan - jun tp due april.. Ingatkan nak ambik cuti sebulan then sambung sampai july...

sherotpetot said...

Wasalam. Sorry lambat respon,, kalau ikut lect saya dia cakap xboleh sebab due time praktikal, xboleh ambil cuti semasa praktikal. Saya pun rehat jap satu sem haritu

chenlina said...

chenlina20160511
air jordan pas cher
coach outlet store online
kate spade
nike factory outlet
michael kors outlet clearance
jordan retro
timberland boots
toms shoes
adidas uk
ralph lauren
adidas originals store
fitflops
ralph lauren polo
louis vuitton bags
hollister outlet
toms shoes
michael kors outlet
nike trainers
kd 8 shoes
jordan 3 white cenment
adidas shoes
coach factory outlet
ray ban sunglasses discount
tory burch outlet
ray ban sunglasses
michael kors outlet
michael kors
polo ralph kids
nike air max 90
coach outlet
louis vuitton
michael kors purses
michael kors outlet
coach outlet store online clearances
air huarache
louboutin pas cher
ralph lauren outlet
abercrombie and fitch new york
coach outlet store online clearances
jordan retro
as

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

michael kors, nike free run uk, ray ban pas cher, nike air max, michael kors, coach outlet, michael kors outlet, converse pas cher, north face, lululemon, nike air max, lacoste pas cher, ralph lauren uk, ugg boots, nike roshe, ugg boots, nike blazer, new balance pas cher, burberry, mulberry, ray ban uk, hogan, tn pas cher, vanessa bruno, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, north face, burberry outlet online, oakley pas cher, air force, hollister pas cher, michael kors outlet, coach purses, michael kors, hermes, michael kors outlet, sac guess, kate spade handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, michael kors, true religion outlet, nike air max, timberland, hollister, michael kors outlet, michael kors outlet, true religion jeans, coach outlet

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

canada goose outlet, canada goose, replica watches, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, doudoune canada goose, juicy couture outlet, swarovski crystal, moncler, bottes ugg, louis vuitton, canada goose, pandora jewelry, toms shoes, louis vuitton, ugg pas cher, swarovski, karen millen, juicy couture outlet, moncler, pandora charms, canada goose uk, links of london, canada goose outlet, wedding dresses, marc jacobs, pandora charms, hollister, ugg boots uk, moncler, moncler, moncler, moncler outlet, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, supra shoes, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, canada goose, coach outlet, ugg,uggs,uggs canada, thomas sabo