Friends

Sunday, December 22

12102013 My Engagement Day ~MakeUp

As promised semalam, harini i ols nak up kan pulak pasal i ols punya make up time bertunang dua bulan lepas. Aku dimake up oleh sorang cikgu jugak, tapi bukan cikgu yang buat hantaran aku haritu lah. Ini cikgu muka dia sangat floless i tell u. Putih gebu and dia memang pandai make up pun. Tapi katenye dia tak de lah buat service make up pun, just saja tolong sebab mak aku mintak dia make up kan. Untuk my sis dulu pun dia makeup kan jugak untuk majlis bertandang.

Al kisahnya asalnya nak nampak natural je. Dah namanya pun bertunang je kan,, tak payah nak over nau make up nya. Make up punya make up sekali outcome nyaaa aku sendiri pun sereyau nak tengok muka sendiri. Huhuhu. Nah korang tengok lah haaa


Nampak natural tak u ols??? Eyeshadow biru, lipstick merang ang ang. Tapi aku rasa makeup dia dah shantekk.. Maybe tak padan dengan muka aku mungkin. Mungkinlahhh..

Lepas cikgu tu balik my mom suruh along touch up kan balik muka ku. Kasi buang sikit mana yang terlebih tu khonn. Jadik lah seperti ini....


Alarrr sorry takde gambar clear lagi dah pulak. Tapi lipstick dah kasi tukar colour soft pink lah. Blusher pun takde merah mak ngah sangat dah. Tapi tu pun still aku macam tak berapa puas hati lagi pandang diri sendiri. Grrr..

Incik Tunang aku pun bagitau family sebelah dia pun ramai komen dengan make up ku. Nampak garangggg katanye. Sob sob sob

Biar aje lah kann, benda udah lepas. Sebagai pengajaran, untuk akad nikah nanti aku dah hire mua lain. Huhu. And sebelum makeup aku akan remind my mua nak makeup yang light light jer. Tapiiii err kondisi muka ku sangat teruk bhaa sekarang. Parut jerawat setempek kat atas batang hidung. Ntah sempat hilang ke idok dua minggu lagi. Hewwheww. Hopefully mua untuk akad nikah nanti dapat memenuhi selera, kalau idok jadi satu kerjaan lagi nak mencari mua lain pulak untuk sanding. Pheww

Ok aku stop sini je dulu ekk.. Macam boring jee macam boring jee. Bye