Friends

Sunday, September 1

DIY Bean Bag

Haluuu.. Dah hujung hujung cuti sem baru nak rajin sikit aku ni. Kalau tak,, mengulat je lah aku atas katil dari subuh ke subuh keesokkan harinya tuh. Aku pun tak tau entah kenapa entah cuti sem kali ni lemau sangat, kalau sem sem lepas nahhh ambekk bederet post pasal diy je, ada je nak buat itu ini kat rumah ni haa. Sem ni,, ini yang first time rasanya kot kan?

Sebenarnya dari sebelum cuti sem haritu dah macam teringin nak buat bean bag. Nak membeli memang tak nak lah aku sebab tengok harga macam tak gamak pulak nak spend semata mata untuk bean bag. Kihkih. Aku kan jimat cermat sangat sekarang ni, nak beli pape pun kena ulang pikir sampai pat belas ratus kali. Kemahen sangat khen -.-

So tadi aku baru je siap buat bean bag, ni pun tengah rilek rilek baring atas bean bag aku ni haa.. Sedap nyaaa boleh baring~ Tak rehat banyak  aku harini, pagi tadi bangun awal pagi teman mak pegi hospital, pastu terus gi cari dewan, pastu baru cari kain apa semua balik balik terus buat bean bag. Letih nyaa! Kalau tidur pun best gak hujan hujan ni, tapi time maghrib pulakkan,, tu yang boleh update blog ni ha.. mihmih, macam melalut pulak dah aku ni. kuikui


Ini dia bean bag nya. Colour biru turqoise bak kata amoi kedai kain tadi. Tapi aku tengok macam turqoise tak turqoise sangat pun. Mihmih.. Pape pun cenggini je la bean bag aku. Main try and error je, duk imagine nak buat macam lain, end up output nya macam lain. Siap bunga seketul on top kauu. Ok letew khen



p/s : Aku ingat nak buat tutorial, tapi tunggu rajin nanti lah aku online guna lappy. Sekarang pun dalam mood lemau tak habis habis lagi sebenarnya ni.