Friends

Saturday, August 24

Review Movie : Elysium

Lama sangat tak review movie kan. Since tadi siang aku gi tengok cerita Elysium, tetiba macam nak buat review lak kat sini. Oh by the way, tadi ramai giler umat manusia kat panggung. Full ok hall tu. sebab gi beli tiket lima belas minit sebelum show, nak tak nak kena la duk depan. Jenuh eden mendongak. Ehe


Ok bagi yang tak tau movie science fiction ni cerita pasal realiti dunia harini yang mana jurang beza golongan miskin dengan kaya. Tapi dalam gambaran bepuluh ratus tahun akan datang laa. Time tu polis depa, bodyguard depa semua adalah robot. Manusia kat bumi time tu sangatlah miskin dan yang kaya tinggal di satu tmpat lain namanya Elysium. Orang miskin memang dihalang dari masuk situ. Pastu muncul si hero nama Max untuk pejuangkan golongan miskin ni untuk jadi warganegara Elysium.

Ok, dari sudut pandangan aku,,, cerita ni best sampaikan aku rasa dua jam lebih duk dalam panggung tu rasa sangat sekejap. Mihmih. Action part dalam cerita ni pun sangat menusuk kalbu dan sangat wow. Itu baru tengok 2D, tengok 3D kaluuu.... Part tembak menembak, bom bom tu sangat best. Pastu jalan cerita pun ok, tak meleret leret. Hero pun hensem. Mihmih. Aku rasa baju tshirt grey dengan besi pasang kat badan tu sangat style kalau nak bandingkan dengan costume superhero lain. Hehehh. Stuju tak?

Oleh sebab aku ni jarang sangat nonton movie omputih, lagi lagi action movie tiga empat bulan sebelum ni, aku rasa lepas aku tengok movie Elysium ni aku dah falling in love dengan movie action. Mihmih.. Plus, movie ni jugak dapat buat aku dengan Incik Kaunselor kite tu sipi sipi nak nanes. Sipi sipi je lah sebab elok macam nak nanes feeling feeling gitu tetiba ada scene lawak plak. Terus tak jadi nanesnye.Huhu.

Andddd the best part time tengok movie ni is dapat mamam kfc seludup seludup sembunyi dalam beg sambil tengok wayang. ekekekeke. Pape pun Elysium memang best! 4.5/5 for Elysium ;)

3 comments:

Da Yana said...

wah...xsabo nk tgk...sbb sy memang suka movie aksi..tp omputih suka wat citer pergaduhan antara kaya ngn miskin...perbezaan kaya ngn miskin..

picairin said...

stakat ni super hero yg berada di hati iron man jak.. ni nak kena carik ni cita ni plak.. hehe

Wak Gelas™ said...

wakk pon tgh tenokk nii.., ihhks