Friends

Tuesday, February 5

First Time Jahit Baju Kurung

Tadaa~


Tak sempat apa apa tayang gambar terus. Huhu.. 
Satu lagi mission sem-break kali ni dah tercapai. Yabedabeduuu!!
Ni la baju kurung moden pertama aku buat
Takde lah perfect giler tapi kira oke lah kan first time buat dah nampak ghupe baju ;')
Terima kasih pada cikgu aku, Mister Google sebab banyak beri tunjuk ajar. Hihi
Sebenor nya tak siap sepenuh nya lagi ni, hujung baju dengan hujung lengan belum jahit
pastu leher dah la lupa tebuk. Kuikuikui.. Terus tukar buat leher baju macam gini

credit : Thepoplook.com

Haa ghasak lah kan.. yang ni pun saja buat untuk try try sajaa
Pasni buat in sya Allah tak kan lupa lagi ^^
Dari feedback parents aku,part ketiak tu ajer yang terkecik sikit, yang lain ok!
Whoaa nak aku repeat tak????!
YANG LAIN OK NOKS!!
Nii semangat nak gi beli kain lagi niii.. Theee ;'D




P/s : Cepat serbu bawalbiru.blogspot ada clearance sale murah giler



4 comments:

NinaAz said...

Gigihnyaaa dia belajar dgn google. Hihihi.
Pasni dh boleh ambik tempahan baju laa ni. Practice nake perfect. Memg dh nmpk rupa baju. Good job. Hihi

syaz said...

tahniah... anda baru selesaikn mission baru. ada lg mission x?hehe
cantik baju. tp kalo iron, nampak lg lawa.hee :-p

najihahfara said...

nice..simple je :)

Aeda Zainal said...

Lepas ni boleh la gua menghantar tempahan pulok kan, hehe ^^