Friends

Friday, September 14

Nak Mata Macam Anime Jepun?

Ada yang nak mata besar macam ANIME JEPUN ke?
Atau macam Lady Gaga dalam video music Bad Romance tu??

Kalau YA,
Haa anda berada di saluran yang betul,
please jangan tukar channel anda yerr.. Hakhak



Sebab sekarang ni sherotpetot.blogspot nak kongsikan dengan anda semua cara nak dapatkan mata besau besau dan bolat bolat macam anime jepun yang kawaii sangat tuh :) Ecehh..

 Actually ada banyak cara.. Korang boleh lah pilih yang mana bekenan dihati.
Kuasa memilih seratus peratus ditangan anda..
Nak apply semua sekali pun Mak Jemahh tak kesahhh noks~~
Sukahati korang lah.




CARA 1


Haa belajor la makeup macam ni. Aku pon tak sure ada ke tak tutorial nya. Cer google..
Kalau korang macam malas je nak beli eyshadow banyak banyak kan.. boleh je guna marker pen. Lebih berkesan kalau guna PERMANENT MARKER PEN. Waterproof gitew~



CARA 2


Yang ni lebih mudah dan murah. Apa yang korang perlukan hanyalah software Adobe Photoshop. Pastu boleh lah nak lagak anime kat blog ataupon facebook ataupon myspace. Eh? Tak susah pon nak editnya. Macam yang aku buat gambar Ayaz kat atas ni 30 saat pon tak sampai. Wahh pro sangat tu weh. Nampak tak bezanya gambar sebelum dengan selepas diedit. Anime habiss mata anak sedara aku yang sorang ni! Haha



CARA 3


Ataupun korang boleh dapatkan mata anime dengan menggunakan CONTACT LENS yang saiznya agak besar. Pastu touch up kan lah dengan bulumata yang lebat di bahagian atas dan yang halus di bahagian bawah. Gunakan jugak eyeliner colour putih di bahagian bawah mata dan highlightkan dengan eyeliner colour hitam dari bahagian luar mata dan stop sampai tengah mata. Yang ni untuk dapatkan efek mata besar kalau tak salah. Boleh cuba tengok video tutorial makeup Nisa Kay kat sini 

Bagi korang yang tengah tercari cari contact lens yang besar sehingga 16mm, ada pelbagai warna dan corak yang cantik cantik. Korang boleh cuba tengok kat sini
Walaupun made in Korea dan murah, tapi insyaAllah mata akan oke kalau empunya mata pandai jaga dari segi kebersihannya dan penggunaanya. Kalau beli mahal mahal pon kalau tak pandai jaga, rosak jugak mata korang tu. Ni pendapat aku je lah kan sebab ramai yang dah pakai brand Korea bertahun-tahun lamanya tapi still oke je sebab depa pandai jaga ^_^



Korang ada cara lain lagi ke??
Share lah..



p/s : Puas tidur harini   (=.=)

2 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

seram plak tgk bnyk kali!!

aimi adilah said...

uish giler r mcm2 skrg nie ek