Friends

Friday, December 2

cara terbaik hadapi tekanan

Assalamualaikum. Dah masuk bulan doblas dah?!! Cepatnya masa.. oleh sebab tu dengan kadar yang sungguh cepat jugak aku teringat yang aku tak tengok lagi jadual final. Padahal dah lama dah bos bagi aku jadual tu.. kat mana aku save pun dah tak ingat. hee... Tepaksa lah pulak geledah satu pesatu segala isi file yang ada kat lam lappy aku nih. Nasib baik jumpa.. Ngeh! Final aku start hujung bulan ni. Mampos nak kampol study semua dalam masa sebulan nih!! Owhh tension.. tension..





Ok. Yang kat atas tu contoh situasi keadaan tertekan yang biasa kita student-student ni rasa. Kan?!! eh tak. tak. salah. situasi student-student yang study last minit macam i ni jek. korang tak. Ahha. Tapi korang for sure penah mengalami tekanan kan.. tak kira lah tekanan dalam betuk apa sekalipun asalkan namanya tekanan dan mampu untuk membuat korang tensi sepanjang hari. penah kan..

So apa korang buat bila korang dalam situasi ni??



@ tidur je


@ terus gi mall.. shopping


@ melantak barang dua tiga pat pinggan


@ jerit sekuat hati sampai tekeluar anak tekak


@ update status bengang kat pesbuk


@ pecut kereta lelaju kat jalan yang takde orang

@ isap rokok sampai lentok


@ jumpa bf/gf


@ dengar lagu kpop


@ tumbuk-tumbuk/ hentuk-hentuk kepala kat dinding


@ lari-lari masuk bilik nangis bawah selimut


@ buat dunno je





Kalau aku lah.. aku tak de lain melantak je lah. Tapi aku tak da lah nak bantai sampai dua tiga pat pinggan tu. Itu memang dah tension tahap overdose dah tuu.. HAHA. untuk taraf-taraf perut aku ni asal tensi je aku mencari eskem lah. dan eskem tu mesti memenuhi piawaian anak tekak aku iaitu eskem singgit yang hijau tu.. yang tengah dia vanila. hijau tu lime kalau tak salah aku. yaa eskem tu... eskem tu je yang boleh buat aku happy sikit pon. Eh eskem boleh buat kau happy?? Lantakkk..

Kalau tak eskem pun. COKLAT. dan coklat nya harus lah adabi.. eh salah. coklat tu haruslah coklat yang menjadi kegilaan sejak azali.. KINDER BUENO. Asal tensi je sekarang mula godek-godek handbag untuk mencari sesuap kinder bueno....kinder bueno yang biasa punya. bukan yang white choc tu. yang tu tak sodap~~~ ngee..






p/s : bos..... kinder bueno sepuloh!!!