Friends

Monday, November 7

instax mini 7s

Assalamualaikum. Aku tengah dalam mood jakun tak ketahuan hala sekarang dengan camera instant mini 7s nih. Hehe aceli dah lama jugak lah beli camera ni, tapi aku peram je dia dalam loker sebabnya film dia gila payah nak jumpa kat hometown aku nih. Kalau ada pon, harga kemain mencekik mahal [menurut amoi yang jual camera tu lah] Dah la film tu asal-asal memang mahal dah, dia up lagi harga. Botak kepala cenggini >.< So nak tak nak tepaksalah tunggu kakak aku deliver dari kolompo nun. Hisk hisk..



Harr ni lah camera nya... tak da lah mahal mana pon. Aku pon tak tau apa motif aku beli camera nih, mungkin sebab perasaan jakun teramat sebab first time dapat tengok camera polaroid dapan-depan bijik mata kot. Kehkehkeh.. nak-nak lagi time tu ada promotion, tak tunggu lama terus grab je lah. Hehe..

Lepas beli baru nak nangis lap-lap hingus sebab nyesal bazir duit beli camera nih. Aku memang selalu camtu pon, time beli beriya, lepas beli mula la nak nyesal bagai. Ngee~ Yang tak best nya pasal camera ni sebab film dia mahal gila babik. Sekeping dah dua hingget lebih, dah la kecik molek je size gambar dia. Itu satu, bila dah film mahal kemain, nak snap gambar pon teketar-ketar tangan sebab takot gambar kita tak cantik. Kang tak pasal tudung tersenget ke, mulut sengeh terherot ke hape, owhh kan dah bazir sekeping film di situ. Jadik, tiap kali nak snap ja kena tengok cermin patploh lapan kali dulu make sure gambar kita nanti betul-betul ohsem. Kan susah!


Tapi tak pe lah kan.. sebab gambar dia memang lawa gak laa, maksud aku kualiti gambar dia. Cer tengok tuh.. Tengok gambar dia je, jangan tengok aku, aku tak lawa dalam tuh. Hehe..





Ok bye