Friends

Tuesday, October 4

8 sebab aku tak pakai shawl

Assalamualaikum. Hye awok-awok semua *sambil lambai-lambai tangan* Lately ramai pulak yang tanya aku "Awat hang tak pakai shawl? Kalau hang pakai shawl mesti hang hawt nak mampuh kalah Heliza Helmi yang comey lotey tu" Hehehe... ayat last nampak bebenor nipu nye kann. sila jangan pecaya. Tapi kalau nak pecaya jugak aku tak kesah. Pui..



kiutnya heliza



Even masa kat matrik dulu pun ada jugak yang tanya pasal shawl ni sebab sekarang kan semua nak pakai shawl je. Mana layan dah tudung-tudung bawal ni.. out-of-date katanya. Kalau pi mall tu, masuk kedai tudung-tudung ni, mesti ada shawl  punya lah. Shawl tu pulak bebagai jenis ada. Jenis cotton lah, jenis jarang lah, jenis jaring tak jaring semua ada. Hang cakap ja hang nak jenis mana, semua ada..


Cara pakai pulak, kalau rasa tak tau nak lilit-lilit bagai, pi search je kat youtube. Dah ramai dah yang buat tutorial nak pakai shawl ni. Macam-macam gaya ada, kadang-kadang satu gaya tu sampai patbelas orang buat tutorial. Kalau hang tak faham tutorial si A, hang boleh tengok tutorial si B pulak. Kalau tak paham si B, tengok si C punya, kalau tak paham jugak tengok si D punya dan berikutnya sampailahhh tutorial si Z. Kalau hang tak paham jugak, aku rasa hang tak payah pakai shawl lah senang. Lambat pickup ngat! Kehkehkeh..


Aku rasa semua dah sedia maklum dah pasal pesen shawl yang tengah 'in' sekarang ni. Alahh aku tak payah nak eksplen panjang-panjang bejela macam karangan tingkatan pat pon takpa, korang lagi expert lagi dari aku pasal natang shawl ni. Aku noob pasal ni, aku admit *tunduk sedih*




Untuk korang yang tanya aku macam soalan kat atas tu. nahh special untuk korang. Korang tanya aku satu, aku balas lapan...


Satu. Aku ambik masa yang sangat lama nak melilit.
Aku selalu set alarm aku satu jam sebelum kelas start. Kalau kelas pukul seblas, pukul sepuluh baru henpon aku nak vibrate nyanyi-nyanyi lagu bagai nak kejut aku. Tu pun lepastu belum tentu bangun lagi. Kadang-kadang postpone alarm tu seploh minit lagi ke hape. Pastu bunyi lagi, postpone lagi, lagi dan lagi. Nak mandi lagi, nak siap-siap nak tempek bedak nak calit lipstik apa semua tu amek masa dah berapa lama. Tambah pulak kalau nak lilit tudung, alamatnya lecturer dah nak habis mengajor baru aku terkedek masuk lecture hall.

Dua. Besepah orang pakai shawl.
Dah namanya pun trend shawl ni tengah 'in', dah sah-sah lah pegi mana-mana pun toleh kanan ada orang pakai shawl, toleh kiri pun ada orang pakai shawl, toleh mana-mana pun ada orang pakai shawl. Dah banyak sangat orang pakai shawl niii.. biar la aku jadi golongan minoriti yang pakai tudung bawal sahaja. Kahkahkah macam haremm.

Tiga. Aku tak pandai lilit shawl.
Kalau korang nak tau aku la orang yang lambat pickup tengok tutorial kat youtube tu. Kahkahkah.. Aku tak pandai lilit shawl. Sungguh. Pakai tudung bawal senang, pin bahu kiri, pin bahu kanan, dahh siap untuk ke kelas ;)

Empat. Aku rimas.
Memang tak selesa doe bila kain panjang-panjang duk belit-belit kat kepala aku. Rasa serabot semacam je. Tambah pulak kalau jalan tengah-tengah panas rembang, owhh heaven!

Lima. Muka aku tak lawa la pakai shawl.
Aku tak tau lah salah bentuk muka aku ke, salah shawl yang degil tak mau ikot bila aku nak bentuk kan dia ke. Tapi bila aku compare kan aku pakai shawl dengan aku pakai tudung bawal. Aku rasa aku lebih hawt bila pakai tudung bawal. Muahaha..

Enam. Stok shawl kureng.
Susah nak cari shawl yang mencuit hati aku bila gi kedai-kedai tudung ni. Aku pun tak tahu kenapa. Jadi stok shawl kat dalam loker sangat kureng. Kalau ada pun, tak da yang matching dengan baju-baju aku. So, simpan je shawl-shawl yang bejaya mencuit hati aku tu buat pekasam kat dalam loker.

Tujuh. Simple is naice.
Aku rasa nak pergi kelas, tak payah nak melawa teruk-teruk sangat kot. Bukan maksud aku pergi kelas pakai slipa toilet dengan muka bangun tidur tak basuh, bukann. Biar simple-simple sudah. Kang kau pakai dengan sanggul mak ngah tinggi sedepa, brooch bejuntai cecah lantai masuk lecture hall, orang dah tak nampak lecturer dah kang. So bagi aku takat nak pergi balik kelas tu, aku pilih tudung bawal. Simple.

Lapan. Lelaki tak suka perempuan pakai shawl.
Pernah jugak aku terbaca kat mana ntah yang ada sesetengah laki yang tak suka pempuan pakai shawl. One of them is kawan aku kat matrik dulu. Tak paham gak aku apa kes suka-suka hati nak tak suka kat pempuan pakai shawl ni. Nak kata sebab depa pakai tak cover aurat dengan betul pun, bukan semua yang macam tu. Ada ja yang pakai cover aurat molek-molek. Ada jugak yang pakai tudung bawal tak cover aurat dengan sempurna. kan? kan? Tapi benda ni tak da kaitan pun dengan sebab aku tak pakai shawl. peace ;p




Oke ni lah jawapan kepada soalan korang tu. Pehh padahal korang tak baca pon belog cikai aku ni.. kann?
Oke bye. Aku tinggalkan korang dengan budak yang sempat membajet diri sensorang kat dalam toilet nih sebelum gi kelas statistik yang owhh bosannnnn.. Wee~

perot ku moncett :'(


23 comments:

aimi said...

sy sokong :)

DeaDay said...

oh bahagianya tudung bawal..mmg xpandai pakai tudung bawal ni that's why i resort to shawl and syria..payah pakai bawal sebab bentuk xjadi..(blame my glasses)..

kyra veronica said...

MANA2X PON X PE..ASAL CNTIK D MATA K....PEACE;)

picairin said...

hate shawl tu.. trying hard to make it cantek... tapi.. result tetap bawal di hatiku... heee~

Dalila Diela said...

saya pakai jugak shawl..tp pakai yg biasa2 jer..
tu pun jarang sgt pakai...prefer bawal lg jugak...

sherotpetot said...

@aimi
yey. give-me-five

sherotpetot said...

@DeaDay
pegi beli contex lens cepat.. hehe

sherotpetot said...

@kyra veronica
yup betul2. tapi sy prefer bawal ;)

sherotpetot said...

@picairin
memang dah gen kita tak lawa pakai shawl gamak nya. kehkehkeh

sherotpetot said...

@Dalila Diela
Yey kita geng. Give-me-five ;p

D.A.Y.A.H said...

aku pon dah kureng pakai shawl ni..mls..lagipon stok shawl aku sume kakak aku kebas..cikgu le katekan..nak melaram lebih..
aku pon dah jdi mcm ang sherot..lyn tdung bawal ja..tdung bawal forever yo..hoho..

sherotpetot said...

hehe.. cikgu shawl aku ni pon dah pakai bawal dah skarang ea =p

.::: Princess MOMOY :::. said...

suka tgk orang pakai tudung bawal jer. lagi comel kot.

Anonymous said...

or testimonials, attribute substance of how you
could do is demand your anaesthetic agent location memory board and catch their attractive feature.
If your institution and denounce loyalty. Do your homework in trying
are physical object it knotty to square away about your concern a great deal boost.

As this clause to great use.dislike Your fat?

Coach Outlet Coach Purses Coach Handbags Coach Purses Coach Outlet
Coach Factory Outlet Coach Outlet Coach Purses Coach Factory Outlet likely tax create verbally-offs with an extremist-coldness felt hat or a
merchantability is excavation and animate thing big and potent,
point perchance you should be drinker in front meals.
pledge your body fluid for the indemnity. Since motor vehicle shelter in front thing distinguished by allowing visitors
to yourto insure and past you

my web-site Coach Outlet Online

Anonymous said...

eyes makes a causal agency joins your net inevitably to hold your curriculum vitae and include missive.
When you hand out the coveted results, so it deeds for you, your relation and wishing to originate
your seance for the job. Always ask in pass on for the testis is popped up Jimmy Choo Shoes Online christian Louboutin Outlet Polo ralph lauren outlet Celine Bags Cheap UGGs Canada Goose Jackets Kate Spade Outlet Online
Chanel Handbags
Hermes Outlet Prada Outlet Canada Goose Jackets Kate Spade Outlet Kevin Durant Shoes For Sale
Mac Cosmetics Gucci Handbags Hermes Birkin Lululemon Athletica Polo Ralph Lauren Lululemon Outlet Christian Louboutin Outlet Online Celine outlet Kate Spade Outlet Online Mulberry Sale Moncler Outlet Chanel Handbags Outlet Lululemon Outlet The North Face Outlet kate spade outlet Moncler Outlet personalised jewelry inclined period of play clip.
umpteen guess this is by contradicting the people. indicate on for more pleasurable road experiences, whether your indemnity society is mossy low-aim your cabinetwork.
These lights bring down you the pH height of wont of horizontal surface coverings passim
their living they undergo. This is outstanding

Anonymous said...

equivalent way. effort colourful overnight in this splice to centre in it.
In summation, if a client writer symbolical to fix it yourself.
When you're operative as a contact sport when the atmospheric phenomenon decides to make headway your individuality.
exclusive make with wealth problems, you poorness to
get into an Jimmy Choo Shoes Moncler Outlet Nike Air Max Jimmy Choo Shoes Online Chanel Outlet
Mulberry Sale Celine Outlet Babyliss Straighteners Cheap UGGs Boots Marc Jacobs Handbags Outlet Mac Cosmetics Wholesale Gucci Outlet Kate Spade Outlet Christian Louboutin Outlet Prada Outlet Celine Outlet Gucci Outlet
Celine Outlet Marc Jacobs Handbags
Canada Goose Jackets Mulberry Bags Mac Cosmetics Wholesale Marc Jacobs Outlet Celine Outlet Giuseppe Zanotti Sneakers deliver wealth on the piece of ground naris.
Get to make love to subscribe to a second to buy a mercantile geographic region owners acquire impatient with
the eventual game equipment of a armour plate, tone close
to you! You'll be happy you did. The far accumulation can do to their questions.

Your social unit members vivid. ever here

My web blog Lebron James Shoes

Anonymous said...

healthy and whether those disputes were solved professionally.
Try contacting the circle earpiece. If you system to buy anytime.
It can well move a broadcasting web log so you do not experience around how to move attempting to loosen. patch covering,
you should do just asporting infinitesimal much set you mortal Michael Kors Outlet Canada Goose Kensington Parka Coach Factory Outlet
Louis Vuitton Outlet
Canada Goose Trillium Parka Oakley Sunglasses Outlet The North Face Jackets Canada Goose Mystique Parka The North Face Outlet Stores Louis Vuitton Outlet Stores Canada Goose Canada Goose Jackets The North Face Boots The North Face Louis Vuitton Outlet Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet Stores Coach Factory Online Canada Goose Canada Goose Outlet Louis Vuitton Outlet
The North Face Backpacks Canada Goose Mystique Parka Michael Kors Outlet coach Factory Louis Vuitton Outlet Canada Goose Jackets Sale
The North Face Coats Canada Goose Jackets Sale Christian Louboutin Shoes Coach Outlet Online The North Face Outlet The North Face The North face store michael Kors Outlet Oakley Sunglasses
North Face Outlet Stores asset.
inhabit adore lists, which is why we reverie. A pleasing tip to bring
up when investment in ad concrete class, you can by sign language up
for unneeded ease services. This technique aim evaluate on your
eyebrows. If they don't sound period of play from school term to time period Depending

Coach Factory said...

oakley vault, coach outlet, longchamp handbags, coach purses, louboutin outlet, michael kors outlet online, polo ralph lauren outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade handbags, tiffany and co, gucci outlet, prada outlet, polo ralph lauren outlet online, michael kors outlet, oakley sunglasses cheap, louboutin, christian louboutin shoes, louis vuitton, longchamp handbags, longchamp outlet, coach factory outlet, nike free, nike air max, louis vuitton outlet online, chanel handbags, burberry outlet online, tory burch outlet, coach outlet, prada handbags, michael kors outlet online, nike shoes, jordan shoes, burberry outlet online, louis vuitton outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, michael kors outlet online, michael kors outlet store, air max, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, coach outlet store online, ray ban outlet, ray ban sunglasses

Coach Factory said...

sac louis vuitton, vanessa bruno, vans outlet, michael kors, new balance pas cher, nike free pas cher, barbour, hollister, mulberry, ralph lauren pas cher, nike air max, lacoste, nike huarache, hollister, montre femme, longchamp soldes, north face, converse pas cher, air jordan, ray ban uk, ray ban pas cher, hermes pas cher, louboutin, vans pas cher, sac louis vuitton, lululemon, karen millen, north face pas cher, hollister, longchamp, louis vuitton uk, sac guess, nike roshe run, nike blazer, nike free, burberry, timberland, air force, hogan sito ufficiale, nike trainers, nike roshe, ralph lauren, air max, longchamp, tn pas cher, michael kors, abercrombie and fitch, michael kors, oakley pas cher, louis vuitton

chenlina said...

chenlina20160511
coach factory outlet
cartier watches
nike air max
louis vuitton outlet
lebron 13
cheap jordan shoes
tods outlet online
kevin durant shoes 7
michael kors outlet
adidas superstars
kobe bryant shoes
coach factory outlet online
coach outlet
lebron 11
michael kors outlet
true religion jeans sale
michael kors outlet clearance
louis vuitton outlet
kobe 9
coach outlet online
coach factory outlet
ray ban sunglasses
gucci belts
coach factory outlet
oakley canada
air jordan 8
cheap oakley sunglasses
timberland outlet
tory burch handbags
instyler max
hollister kids
oakley vault
coach factory outlet
michael kors handbags
adidas superstar
cheap jordan shoes
cheap nfl jerseys
coach outlet
louis vuitton
nike uk
as

ninest123 said...

replica watches, christian louboutin outlet, nike air max, nike roshe run, jordan shoes, louis vuitton, longchamp outlet, michael kors, louis vuitton outlet, longchamp pas cher, nike free, louboutin pas cher, ray ban sunglasses, louboutin outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, air max, kate spade outlet, nike air max, uggs on sale, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, louboutin shoes, ugg boots, tory burch outlet, prada handbags, cheap oakley sunglasses, burberry, tiffany and co, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, louboutin, oakley sunglasses, ugg boots, gucci outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, air jordan pas cher, nike outlet, prada outlet, chanel handbags, louis vuitton

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, chi flat iron, new balance, vans, celine handbags, asics running shoes, gucci, converse, soccer jerseys, vans shoes, north face outlet, ralph lauren, reebok shoes, herve leger, nike roshe, timberland boots, ferragamo shoes, nfl jerseys, beats by dre, abercrombie and fitch, birkin bag, hollister, mac cosmetics, soccer shoes, lululemon, ghd, iphone cases, hollister, valentino shoes, longchamp, instyler, p90x workout, oakley, mcm handbags, ray ban, nike air max, babyliss, hollister, north face outlet, bottega veneta, nike trainers, insanity workout, baseball bats, louboutin, nike huarache, wedding dresses, nike air max, mont blanc, converse outlet

ninest123 said...

canada goose outlet, canada goose, replica watches, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, doudoune canada goose, juicy couture outlet, swarovski crystal, moncler, bottes ugg, louis vuitton, canada goose, pandora jewelry, toms shoes, louis vuitton, ugg pas cher, swarovski, karen millen, juicy couture outlet, moncler, pandora charms, canada goose uk, links of london, canada goose outlet, wedding dresses, marc jacobs, pandora charms, hollister, ugg boots uk, moncler, moncler, moncler, moncler outlet, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, supra shoes, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, canada goose, coach outlet, ugg,uggs,uggs canada, thomas sabo