Friends

Wednesday, September 21

alaa.. kasot kita sama la pulak

Assalamualaikum. Ehh kerap pulak aku update aku punya belog ni eyh..? Ngee saja jer, tengah-tengah tak berapa nak busy lagi ni, aku update lah apa yang patot. Yang tak patot pun kadang-kadang aku update jugak. Kehkehkeh.. Kang dah busy nanti tak menyempat pulak nak handle belog kerek ni hah. Korang jugak yang rindue... Muahaha bajetttttttt retis



Masa aku masok unibesiti ni haritu, aku cuma ada sepasang kasut dan sebijik beg untuk pakai pergi balik kelas hari-hari. Kesian aku kannn... Mereka adalah seperti berikut >>>



Kasut aku masa zaman matrik dulu.. Iskk segan la nak tunjuk pun, tapi letak jugak lah. Haha. Kasut ni dah rabak masa first day masuk kelas haritu sebab sepanjang hari bejalan dalam hujan. Sedih tak?? sedihh.. Dari angle ni tak nampak sangat kerabakan dia tuu.. Cer tengok dari angle ni >>




"Ala tak da la rabak sangat, still boleh pakai apa.. Repair repair sikit." - kata Markonah, anak Pak Jiman
"Tapi sapa nak repair der.. kau nak?!!" - alasan nak beli baru




Ni je lah aset yang aku ada.. kasut tadi dengan beg ni. Tsk tsk.. Muahaha buat terok! Beg ni aku beli masa first time outing masa aku kat Matrik Penang dulu. Kira bebaloi-baloi dan sangat puas hati lah beli beg ni, dah setahun lebih kot pakai. Beg ni lah aku husung kehulu kehilir, pergi kelas, balik kelas, balik rumah,pergi shopping semua dengan beg ni. Sampai sekarang pun still boleh pakai lagi taw..! Tapi kannnnnn haritu masa nak gi kelas aku jalan belakang sorang ahkak senior nih, weii beg dia satu pattern dengan beg aku kot.. *malu* Tak boleh jadi nih, kena tukar beg lain nih. Lagipun beg ni dah tak nampak baru dah laa.. haha alasan nak beli baru lagi.






Oleh sebab banyak sangat alasan, aku pun layan kan je lah nafsu serakah aku ni hah. Hehe. Maka beshopping lah aku pada suatu hari~~ Yey!! Sangat sewonok u olls~



Kasut ni sangat cute weh, first time tengok terus terbekenan. Tapi bila pakai tak berapa nak sedap sangat pon. Tapi beli jugak lah sebab dah penat pusing satu mall, tak da kasut lain yang lagi lawa dari yang ini dah. Pastu besok tu terus pakai pergi kelas Interior Design, wahh kos apa aku amek nih?! Bhahaha..


Semalam masa nak gi kelas terserempak dengan amoi yang pakai sejibik kasut camni, colour camni. Fine!




Oleh sebab kasut tadi tak berapa sedap nak pakai, aku beli lah kasut ni pulak. Muahaha~ Serius cakap kasut ni sangat selesa wohhh.. Kaki aku macam tengah landing atas tilam hotel 5stars wohh bila pakai kasot nih. Sumpah best! Ada tiga colour, kalau boleh nak je tibai tiga-tiga, tapi memandang kan PTPTN pun aku baru apply semalam, sabor je lah..


Dannn kasot ni pon dah ada sorang awek pakai kat unibesiti ni hah. Colour pun colour ni jugak. Dem!!




Finally setelah setahun tak beli beg, aku dah beli beg baru. Haha eksited habak hang! Ada sapa-sapa yang beli beg sama macam beg di atas? Sila mengaku sebab senang aku nak cari alasan nak beli baru. Kehkehkeh cilake!



Ok bai!

6 comments:

Atiqah~~ said...

hhahahaha..aku2 gne sme beg cm koo..hohohoho...gurau jer weyh..siyes kaki shoping kasut n beg..lam mse 2 mingu 2 kasut ko tibai...naseb la ptptn xmsok lg..ahakssss....:P

Azie Azman said...

haha..azie pun suka carik alasan nak shopping ;)
tapi kasut biru tu cantikk..tak penah nampak pun kt vinnci..hehehe..
harus pegi korek pasni ;)

sherotpetot said...

@Atiqah~~
tak dak la weh.. setahun sekali kot aku beli beg. sedih tak sedih? haha..
tu lah nasib baik ptptn tak masuk lagi, kalau takkk mau robek poket ni ha. kalau nak harap kan bopren macam orang tue, bopren tak dak. kehkehkeh ;p

sherotpetot said...

@Azie Azman
mesti ada punya kat vinnci.. kalau tak macam mana amoi tu boleh beli sebijik macam saya punya.hee~

lokman hakim said...
This comment has been removed by the author.
chenlina said...

chenlina20160511
air jordan pas cher
coach outlet store online
kate spade
nike factory outlet
michael kors outlet clearance
jordan retro
timberland boots
toms shoes
adidas uk
ralph lauren
adidas originals store
fitflops
ralph lauren polo
louis vuitton bags
hollister outlet
toms shoes
michael kors outlet
nike trainers
kd 8 shoes
jordan 3 white cenment
adidas shoes
coach factory outlet
ray ban sunglasses discount
tory burch outlet
ray ban sunglasses
michael kors outlet
michael kors
polo ralph kids
nike air max 90
coach outlet
louis vuitton
michael kors purses
michael kors outlet
coach outlet store online clearances
air huarache
louboutin pas cher
ralph lauren outlet
abercrombie and fitch new york
coach outlet store online clearances
jordan retro
as