Friends

Wednesday, July 13

beradab skit brade

hye.. sekarang ni tok aku sebelah abah ada kat rumah... so sekarang ni boleh kata hari hari jugak lah rumah aku jadi tumpuan sanak sedara datang nak ziarah tok aku tu.. oke la part tu aku tak kesah sangat... nak datang datang lah pintu rumah sentiasa tebukak.. yang buwat aku hawt sangat ni bila orang yang datang tu macam tak tau adab jer datang rumah orang.. kaw tau macam mana dia datang rumah aku? sekali tak da 'assalamualaikum' ka 'helo' ke hapa tibatiba dah terjenguk kat depan pintu rumah.. bukan kat depan pintu pagar taw ni kat depan pintu rumah.. dah sah sah sekali duk depan pintu tu dah nampak segala gala nya yang belaku kat dalam rumah aku tu.. dah lah dia tu laki.. ye lah sedara tapi still bukan muhrim still ada aurat yang aku kena cover sebagai perempuan kan..  tambah tambah lagi kat rumah aku tu ada empat perempuan yang bukan muhrim dia.. agak agak ar!! bagi ar time sikit tuan rumah nak cover apa yang patut.. kalau sekali dua dia buat macam tu boleh la dimaafkan jugak ni dah banyak kali dah tau... pergi balik bukak buku adab datang rumah orang la brade!!
kalau takda tengok nih.. sumber dari http://pendita.com/2008/adab-bertamu/.... yang aku garis garis kale merah tu baca banyak banyak kali sikit ya brade [tu pun kalau mung baca blog aku ni lah] ^_^






p/s : korang pun jangan jadi macam ni taw..

4 comments:

Adie Achim said...

As Salam.
sesajer blog walking... psl entri ni mmg baik dan sy akan ulas dalam entri sy akan dtg.

Adab ni memang kena jaga. Tak kiralah dgn siapa juga termasuklah adik-beradik sendiri.

Nice blog! follow! sudi2 jenguklah blog sya plak.. klu ok click Follow! TQVM!

Wassalam.

sherotpetot said...

wslm..
tq sudi bca dn komen^_^

followed!

.izzati liyana. said...

tak beradab dan tak hormat orang tu. kena sentiasa tutup pintu la. kunci. takdelah orang main serbu jeh kot.

sherotpetot said...

@.izzati liyana.
haha good idea dear..